Jarle Andhøy holder foredrag på Folkets Hus til neste år

Jarle Andhøy har levd og åndet for seiling omtrent siden han ble født og allerede som 18-åring seilte han alene rundt Kapp Horn.

Vi vil arrangere en ny helaften på huset med Jarle Andhøy lørdag 23 mars 2019. For de som ikke fikk billetter til Helaften med Lars Monsen vil dette kunne bli en god erstatning.

Jarle Andhøy har levd og åndet for seiling omtrent siden han ble født og allerede som 18-åring seilte han alene rundt Kapp Horn. Han har jobbet i marinen og kystvakten før eventyrlysten tok overhånd og ble en heltidsgeskjeft.

Når Jarle ikke er på tur kan han ses som programleder for Sjøsprøyt på NRK, en TV-serie hvor Jarle sammen med ti ungdommer legger ut på tøffe seilturer og ekstreme naturopplevelser.

Et foredrag med Jarle er en beretning om Jarle Andhøys Berserkseilskole gjennom alt fra storm, stille farvann, mytteri og ramsalte naturopplevelser til flukt fra bevæpnete canadiske myndigheter i et av verdens tøffeste farvann. 

Jarle går historisk til verks og forteller om hvordan stormaktene forsøkte å finne sjøveien fra Atlanterhavet til Orienten, men død, lidelse og undergang ble kjennemerke for ekspedisjonene som forsøkte å løse gåten i området som ble kalt «dødens labyrint».

I 2007 var det 101 år siden Roald Amundsen som første mann erobret Nordvestpassasjen og i denne anledningen samlet Jarle en gjeng «bulkete» sønner av Norge for å hedre ham. De seilte enda lenger nord enn polarskuta Fram og Gjøa gjorde i Nordvestterritoriets farvann.

Berserk ble første båt som gjennomførte passasjen i polarheltenes kjølvann og seilte i landnåm der Otto Sverdrup annekterte land for Norge, i et ublodig vikingtokt Canada aktivt forsøkte å hindre. Forfulgt av canadiske kystvaktskip, forsvar og politi fullfører Berserk seilasen som synliggjør global oppvarming og miljøutfordringene i Nordområdene.

Jarle Andhøy balanserer fortellingen mellom historiske dykk i polarheltenes egne beretninger til sin egen seilas som gjennomføres mot alle odds.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger angående arrangementet, billetter og tidspunkt. Følg med på vår nettside.